Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan
Boeken

Bookreview: Piper Perish – Kayla Cagan

Een tijdje terug liep ik door de bibliotheek, op zoek naar mijn volgende boek. Op zoek naar een nieuwe parel. Mijn oog stootte op het boek ‘Piper Perish’ van Kayla Cagan. Ik besloot om het boek een kans te geven. Wat ik ervan vond, lees je hieronder.

Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan

Kayla Cagan is een schrijfster uit Texas. Het boek ‘Piper Perish’ was haar debuut als schrijfster en werd door Barnes & Noble aangeduid als het beste boek van de maand in 2017. Op 2 oktober 2018 komt het vervolg genaamd ‘Art Boss’ uit.

“Verliefd worden moet je eigenlijk met je ogen dicht doen". - Andy Warhol

Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan

Piper Perish is verzot op kunst. Ze staat ermee op en gaat er mee slapen. Haar grootste voorbeeld is de kunstenaar Andy Warhol. Na dit jaar wil ze samen met haar twee beste vrienden genaamd Kit en Enzo naar New York verhuizen om aan de kunstacademie te gaan studeren! Dan kan ze eindelijk weg van huis, weg van haar irritante zus Marli. Weg van Houston! Maar halverwege  haar laatste jaar aan de middelbare school lijken al haar plannen langzaam aan in rook op te gaan.

Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan

Het boek is zeer gemakkelijk geschreven, soms te gemakkelijk. Je leest eigenlijk haar dagboek.  Elke dag beschrijft ze haar dag. Elk hoofdstuk is een nieuwe maand. Dit zorgt ervoor dat je het boek gemakkelijk kan oppikken en terug neerleggen, maar zorgt er jammer genoeg ook voor dat je geen lange stukken in één keer leest. Toch heb ik van haar verhaal genoten. Haar schrijfstijl bevalt me enorm. En het feit dat ik dit boek niet zo vlug heb uitgelezen was ik eigenlijk alweer vergeten.

Helemaal mee eens. Dan hoef je degene die je leven heeft verwoest niet steeds voor je te zien.”

Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan

Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg. Jij ook?

“Slechte kunst kan veranderd worden, getransformeerd worden tot iets goeds. Maar slechte mensen? Of slechte beslissingen?

Bookreview: Piper Perish - Kayla Cagan

Titel: Piper Perish

Nederlandse titel: Piper Perish

Auteur: Kayla Cagan

Uitgever: van Goor

Verschenen in: april 2017

Pagina’s: 368 pg.

Genre: Young Adult

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.