6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer
Travel

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Sevilla, een prachtige stad gesitueerd aan de Guadalquivir. Een stad die ik dacht nooit te gaan bezoeken. Gewoon omdat ik niet zo’n grote fan ben van het warme weer in Spanje en Sevilla is één van de warmste steden in West-Europa. Maar dankzij SRPRS.me kon ik toch deze prachtige stad ontdekken. Nu is het aan jullie!

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Ga zwemmen in Aquapolis waterpark

Op een warme dag in Sevilla moet je echt naar het waterpark. Het is er zo mooi en je hebt er heel wat leuke attracties voor de hele familie. Er is een zipline, een black hole, versnellingen , jacuzzi’s, een golfslagbad , een kinderzwembad, … .

Je kan er geraken met de bus. Neem lijn 22 vanuit Prado de San Sebastián naar avada. de las Ciencias. Lijn 27 van Plaza de la Encarnación naar Avda. de las Ciencias of neem lijn b-4 from Avda. de las Ciencias naar een bustop op de parking van Aquopolis.

Het park is bijna elke dag open van 16 juni tot 9 september. Tickets zijn online te koop vanaf 14,90 euro per persoon.

Adres: Avda. del Deporte nº 8, 41020 Sevilla

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Bezoek de Metropol Parasol

Deze constructie is gelegen aan de Plaza de la Encarnación en doet me een beetje denken aan een paddenstoel. Het heeft een dementie van 150 op 70 meter en een geschatte hoogte van 26 meter. Het is de grootste houten constructie ter wereld en werd ontworpen door Jürgen Mayer.

Een ticketje naar het uitzichtpunt kost 3 euro, maar voor deze prijs krijg je een gratis drankje in het cafétje op het uitzichtpunt en een gratis postkaart in het winkeltje.

Adres: Plaza de la Encarnacion 14, Sevilla

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Ga op tour

Een bustour is de beste manier om elk belangrijk gebouw in Sevilla te zien zonder veel te moeten zweten. Ik ging er op tour met de Hop-On Hop-Off bus. Deze bus heeft 14 stops en een volledige tour neemt ongeveer 75 minuten in beslag. Er is audio gids in 15 talen (ook in het Nederlands) en airco. Ik kan je nu al verzekeren dat die airco goed van pas zal komen, want het is er echt warm.

Voor een ticketje waarmee je de bus 24h non-stop kan gebruiken, betaal je 21 euro. Voor deze prijs krijg je niet alleen non-stop toegang tot de bus, maar ook 4 begeleide wandelingen, een ticketje voor Pabellón de la Navegación, een toegangsticket voor het Museo de los Carruajes, een ticketje voor het Hospital de la Caridad, toegang tot het Iglesia Santa Ana, toegang tot het Iglesia del Divino Salvador, een ticketje voor de Casa de las Ciencias, een ticketje voor de Torre de los Perdigones en heel wat korting.

Bezoek een flamingo show in La Carboneria
In deze bar kan je genieten van een kleine amateuristische show tussen de lokale bevolking. Er zijn 3 shows per nacht en je hoeft niet te betalen voor de show, enkel voor je drank.

Adres: Calle Cespedes 21A, Sevilla

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Geniet van het uitzicht vanuit de
Tower of pellets

Wanneer je in Sevilla bent en je hebt wat tijd over dan moet je zeker de Tower of Pellets bezoeken. Het is een prachtige toren met een prachtig zicht. Maar het uitzicht is niet de enige reden waarom je deze toren moet bezoeken. Binnenin vind je namelijk één van de weinige overgebleven camera obscuras ter wereld.

Tickets zijn te koop voor 2 of 4 euro. Voor een ticketje van 4 euro kan je genieten van het uitzicht en leer je meer over de camera obscura. Maar jammer genoeg is de uitleg enkel in het Spaans. Wil je enkel genieten van het uitzicht, dan betaal je 2 euro.

Adres: Calle Resolana 41, Sevilla

6 dingen die je moet bezoeken in Sevilla in de zomer

Ga winkelen

In Sevilla zijn er heel wat winkels. Maar welke je zeker moet bezoeken vertel ik in een volgende blogbericht.

Heb jij nog tips voor een bezoekje aan Sevilla?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.