Bookreview: Love, Simon - Becky Albertalli
Boeken

Bookreview: Love, Simon – Becky Albertalli

‘Love, Simon’, die film stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Maar toen ik de film eindelijk gezien had, kon ik me alleen maar afvragen hoe het boek geschreven was. Toen ik hem een tijdje geleden zal liggen in de bibliotheek twijfelde ik dan ook geen seconde. Ik nam hem mee en las hem uit. Becky Albertalli is een Amerikaanse schrijfster; Ze schrijft vooral Young adult en ze debuteerde met het boek ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’. In 2017 schreef ze haar tweede boek ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’ en in 2018 haar laatste boek ‘De eigenzinnigheden van Leah Burke’.

Bookreview: Love, Simon - Becky Albertalli
Foto van Blossom Books
“Why is straight the default? Everyone should have to declare one way or another, and it shouldn't be this big awkward thing whether you're straight, gay, bi, or whatever. I'm just saying.”

‘Love, Simon’ of ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’ gaat over een jongen genaamd Simon Spier. Hij is zestien jaar en valt op jongens. Maar niemand weet dat! Behalve Blue, een jongen die hij vond via het social media platvorm van zijn school. Elke avond mailt hij naar Blue, er ontstaat een hechte connectie. Ze hebben elkaar nog nooit in het echt gezien. Misschien gebeurt dat zelfs nooit meer, want de e-mails belanden in de verkeerde handen.

“What's a dementor?"
I mean, I can't even. "Nora, you are no longer my sister."
"So it's some Harry Potter thing," she says
Bookreview: Love, Simon - Becky Albertalli
Foto van Blossom Books

Alhoewel ik de film soms wat langdradig vond, vond ik dat helemaal niet in het boek. Oké, ik had eventjes tijd nodig om in het verhaal te komen. Maar op het moment dat Becky me vast had liet ze me niet meer los.

“He talked about the ocean between people. And how the whole point of everything is to find a shore worth swimming to.”

Het boek kan ik aan iedereen aanraden. Het is gemakkelijk geschreven, geeft je enkele levenslessen mee en is zeer amusant.

‘Love, Simon’ van Becky Albertalli is te koop op bol.com voor 12,50 euro via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.