Persoonlijk

COLUMN. Doelen voor dagenlange reizen door Europa

In 2017 stelde ik me een doel. Een doel om meer te gaan reizen. Om de wereld te zien, te ontdekken. In 2018 deed ik het opnieuw. Ondertussen heeft de reismicrobe me volledig te pakken. 

Elke dag tel ik af naar de volgende keer dat ik mijn koffers mag inpakken. Elke week droom ik over mijn volgende reis naar een land ver weg of zeer dichtbij. Elke maand kijk ik online of er een actie is bij mijn favoriete luchtvaartmaatschappij. Elk jaar stel opnieuw mijn doel om meer te gaan reizen. Nog meer dan het vorige jaar. Genoeg kan ik er niet van krijgen.

Nog nooit ben ik naar een land buiten Europa gevlogen. De behoefte heb ik er momentele niet aan. Toch ben ik al aan het dagdromen over mijn volgende avontuur. Een roadtrip door Europa. Je hoort het goed. Europa! Veel mensen dromen van een bezoek aan Azië, Zuid-Afrika of Amerika. Maar eerst wil ik Europa ontdekken. Nog zoveel heb ik niet gezien in dit continent. Nog zo veel te ontdekken. Nog zo veel mensen die ik wil ontmoeten. Nog zoveel talen die ik wil horen. 

Een roadtrip met zo’n leuk kleurrijk Volkswagen busje. Eentje waar ik in kan slapen en koken. Schrijven en lezen. Eentje waar ik in kan genieten. 

Ooit maak ik zo’n reis. Zo’n reis die ik nog eeuwig zal herinneren. Die eeuwig in mijn gedachten blijft rond spoken.

Welke reis zou jij nog graag eens maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.