Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters
Boeken

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. – Anke Wauters

Dik. Lelijk. Wijf. Dit boek moest ik echt lezen. Omdat het  boek spreekt over iets waar ik al jaren mee worstel. Bodyshaming. Bodyshaming vanuit andere mensen maar ook vanuit uit je zelf. En in dit boek leert Anke Wauters me dat ik niet de enige ben die af en toe onzeker is.

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters

Anke Wauters is een Belgische journaliste en eigenaar van de blog ankeschrijfthetneer.com. Het boek ‘Dik. Lelijk. Wijf.’ schreef ze ongeveer anderhalf jaar nadat haar gelijknamige blogpost viraal ging.Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters 

“Ik ben gestopt met mijzelf te vergelijken met andere vrouwen. Hun schoonheid is niet mijn lelijkheid. Hun uiterlijk is geen bedreiging voor mij. Dit is een hele grote wereld en er is ruimte voor iedereen om te bestaan.”

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters In haar boek schrijft Anke over de lelijke kant van schoonheidsidealen, omdat niemand die ooit kan nastreven. Maar ze legt zich ook enorm bloot in haar boek. Iets wat ik enorm kan accepteren. 

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters

“De paskamer van de vrouwenafdeling is een soort tijdruimtevacuüm waarin enkel de ergste nachtmerries leven.”

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters Het boek las allesbehalve vlot, omdat het zware stof is. Het is namelijk zo herkenbaar en het speelt enorm op je emoties. Maar het is een boek dat we toch met z’n allen zouden moeten gaan lezen. Er zijn zoveel waardevolle lessen uit te leren. Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters 

“Maar dit is het probleem: als je eigen geluk afhankelijk is van andere mensen, is teleurstelling nooit ver weg.” 

Bookreview: Dik. Lelijk. Wijf. - Anke Wauters Bodyshaming speelt zich namelijk overal ter wereld af. Niemand is helemaal tevreden met zijn lichaam. Zelfs dat meisje uit de middelbare school niet waar elke jongen verliefd op is. 

Het boek ‘Dik. Lelijk. Wijf.’ van Anke Wauters is te koop op bol.com voor 14,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.