6 misverstanden over Bullet Journaling
Lifestyle

6 misverstanden over Bullet Journaling

Bullet Journaling. Het is ontzettend populair, iedereen doet het. Maar wat is het nu eigenlijk? Bullet Journaling is de manier om alles wat je opschrijft kwijt te kunnen in één boekje. To-do lijstjes, inspiratielijstjes, afspraken, alles kun je terug vinden op één plaats. Voor veel mensen is het de ideale manier om hun hoofd op orde te krijgen.Maar er bestaan ook nog veel misverstanden rond. Tijd om deze te ontkrachten.

  1. “Om goed te zijn in bullet journaling moet je goed kunnen tekenen”: alhoewel tekeningetjes een bullet journal echt kunnen opfleuren en bullet journaling zeker een creative outlet kan zijn voor sommige mensen is het dat niet voor iedereen. Sommige mensen hebben een heel erg leuke bullet journal waarin ze gewoon schrijven met een blauwe of een zwarte balpen en niet in tekenen. Ze hebben een journal zonder enige vorm van kleur en dat is zeker oké!

  2. Ik heb geen tijd om in een bullet journal te werken.”: Bullet Journaling bespaart meestal tijd. Het zorgt ervoor dat je in de winkel precies weet wat je nodig hebt, dat je weet welke taken je vandaag nog moet afkrijgen en wanneer je schoonmoeder precies jarig is. Het schept orde in je brein.
    6 misverstanden over Bullet Journaling
  3. Bullet journaling is niets voor mij want ik vergeet dat na een week toch.”: Als je het systeem niet vol houdt is het een teken dat je je werkmethode wat moet bijschaven. Vul je eens iets niet in? Laat het er dan volgende maand uit of pas het aan. De bedoeling van deze methode is dat je een systeem vindt die perfect op jouw behoeften is afgesteld en dat vraagt tijd.
  4. “Ik heb geen geld voor een duur Moleskine boekje.”: een bullet journal kan je aanmaken in elk boekje. Een Moleskine boekje, maar ook in een map vol cursusbladen of een goedkoop schriftje van Action. Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven. Je hebt enkel papier en pen nodig.
    6 misverstanden over Bullet Journaling
  5. Ik hoef niet bij te houden hoeveel water ik drink.”: Goed nieuws. Je hoeft dit niet. Je kan bijhouden hoeveel water je drinkt, hoeveel je sport maar eigenlijk moet dit helemaal niet. Je kan zelf kiezen wat je wil bijhouden. Als je wil vermageren, dan hou je je gewicht bij. Wil je tegen het einde van het jaar 5 km lopen dan kan je daar een pagina aan wijden.
  6. “Om te bullet journalen moet je creatief zijn.”: Nee, hoor. Wil jij een creatieve bullet journal, maar heb je zelf geen inspiratie dan kan je op Pinterest, Youtube, Instagram en andere social platvormen terecht. Even rond scrollen en je kan meteen beginnen.
Houden jullie een bullet journal bij? zOJA, HAAL DAN ZEKER INSPIRATIE UIT MIJN PINTEREST BORD.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.