Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum
Boeken

Bookreview: Het ongeluk project – Julie Buxbaum

Vandaag wil ik het met jullie hebben over een boek. Een boek dat ik niet meer kon wegleggen op het moment dat ik eraan begon. Een boek met zoveel emotie en herkenbaarheid waardoor ik er zeker van ben dat jij hem ook prachtig zal vinden. Het ongeluk project van Julie Buxbaum.

Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum Julie Buxbaum is een voormalige advocate die afstudeerde aan de Harvard Law School. In mei 2016 schreef ze haar Young Adult debuut ‘Vertel me drie dingen’. Ook de titels ‘What to say next’, ‘After you’ en ‘The Opposite of Love’ staan op haar naam. Maar vandaag wil ik het hebben over het boek ‘Het Ongeluk Project’.

Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum

‘Het Ongeluk project’ gaat over David en Kit. David is een jongen die altijd alleen zit tijdens de lunchpauze, door de gangen loopt met een enorme koptelefoon op en van feitjes, getallen en zijn notitieboekje houdT. Een notitieboekje met een beschrijving van iedereen op school. 

Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum

Kit is een meisje met vrienden in overvloed die voor het eerst weer naar school gaat sinds haar vader verongelukt is. Tijdens de lunchpauze van haar eerste dag terug op school gaat ze bij David zitten. Iedereen is in shock. Maar zij kan het gewoon niet opbrengen om bij haar vrienden te gaan zitten en praten over onbenullige dingen zoals een jeansbroek die wel of niet te strak zit.

Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum

Het is een prachtig verhaal die een ander licht schijnt op mensen waarbij jij misschien ook niet direct zou gaan zitten. Een verhaal over pesten en dood. Maar ook heel veel liefde! Een verhaal die me echt meenam en niet meer los liet. Een verhaal die iedere tiener op de middelbare school moet lezen! Een verhaal waar iedereen iets uit kan halen! 

Bookreview: Het ongeluk project - Julie Buxbaum

Het ongeluk project van Julie Buxbaum is te koop bij bol.com voor 16,50 euro als paperback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.