Bookreview: Wat ik was - Meg Rosoff
Boeken

Bookreview: Wat ik was – Meg Rosoff

Vandaag bespreek ik een boek dat ik begon lezen in 2017 maar uitlas in 2018. Het eerste boek die ik uitlas dit jaar was het boek ‘Wat is was’ van Meg Rosoff. 

Bookreview: Wat ik was - Meg Rosoff Maar wie is Meg Rosoff nu eigenlijk? Meg is een 61-jarige schrijfster die geboren werd in Amerika, maar momenteel in Londen leeft. Ze debuteerde met het boek ‘How I live now’ , een boek die de Guardian Children’s Fiction Prize won. Daarna schreef ze het boek Just in Case, die de Carnegie Medal won en een Duitste jeugdliteratuur prijs. ‘Wat is was’, was haar derde boek.

Bookreview: Wat ik was - Meg Rosoff

Dit boek gaat over Hilary, een zestien jaar oude jongen die naar een kostschool wordt gestuurd in het jaar 1962. Tijdens een veldloop ontmoet hij Finn. Finn leeft alleen in een vissershuisje en leeft van de visvangst en als hulpje op de markt. Na de ontmoeting probeert hij op elk mogelijk moment te sluipen naar het huisje, naar Finn. Maar het wordt steeds moeilijker om elkaar te ontmoeten zonder dat zijn ouders of zijn school het weten. En dat terwijl de vriendschap met Finn alleen maar groeit.

Bookreview: Wat ik was - Meg Rosoff

Het verhaal leest echt super vlot en alhoewel het zich 55-jaar geleden afspeelt is het toch zeer herkenbaar. Het einde daarentegen komt zo onverwachts, niemand had dat kunnen voorspellen en ik weet nog steeds wat ik ervan moet vinden. Vier keer heb ik de laatste pagina’s herlezen om er toch maar voor te zorgen dat ik het niet fout interpreteerde. Zo verrassend was het!

van welk boek heeft het einde je het meest verrast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.