Boeken

Bookreview: Het jaar dat de zigeuners kwamen – Linzi Glasss

Jullie konden in mijn overzicht met boeken die ik in 2017 las al kort lezen wat ik van dit boek vond. Maar vandaag is het tijd voor een volledige bookreview van ‘Het jaar dat de zigeuners kwamen’ van Linzi Glass.

 Linzi Glass is een Amerikaanse schrijfster die in 1958 het levenslicht zag in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. ‘Het jaar dat de zigeuners kwamen’ was haar eerste boek en al meteen topper. Het werd namelijk genomineerd voor een Carnegie Medal in het Verenigd Koninkrijk en werd in Amerika uitgeroepen tot één van de beste boeken voor young adults.

Dit boek word verteld door de twaalfjarige Emily. Een meisje uit Johannesburg die uitkijkt naar de momenten waarop haar ouders gasten uitnodigen bij hen thuis. Omdat dit het enige moment is wanneer haar ouders hun ruzies opzij zetten en zich voorbeeldig gedragen. Maar tijdens de lente blijft een rondtrekkende familie  hen logeren. Maar dit bezoek brengt een hoop gebeurtenissen met zich mee die Emily’s leven voorgoed zal veranderen.

Ik had een moeilijke start in dit verhaal. Het was namelijk nogal saai in het begin. Maar naarmate het verhaal vordert, kan je het boek niet meer aan de kant leggen. Aan het einde van het boek word je echt volledig meegesleurd door de woorden van Linzi Glass. Dus geef niet op! Het is namelijk een prachtige verhaal die heel wat maatschappelijke problemen blootlegt.

Wat is het laatste boek die jij hebt uitgelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.