Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven
Boeken

20 boeken die ik in 2017 heb uitgelezen

Op 1 januari 2017 stelde ik mezelf een doel. Een doel om minstens 20 boeken te lezen in 2017. Ondertussen konden jullie in mijn blogbericht al lezen dat het gelukt is. Maar welke boeken heb ik eigenlijk allemaal gelezen en belangrijker wat vond ik ervan?

 

Het jaar dat de zigeuners kwamen – Glass Linzi

Dit boek heeft nog geen plaatsje gekregen op mijn blog. Maar ik beloof dat dit gebeurt want dit was zo’n mooi boek. Het kostte me wel even de tijd om in het verhaal te geraken, maar vanaf het ogenblik dat ik erin zat werd ik echt meegesleurd tot het einde.

Score: 3/5

 

Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck

Dit is een boek dat al veel reacties heeft opgeroepen bij het publiek. Vooral om de dt-fout die er al dan niet in zou zitten. Maar ik ben echt dol het verhaal. Het is zo aangrijpend! Echt een dikke aanrader, zeker voor de mensen die zelf kampen met zelfmoord gedachtes of mensen die vrienden of familie hebben die zelfmoord gepleegd hebben.

Score: 5/5

Bookreview: Gebroken soep - Jenny Valentine

Gebroken soep – Valentine Jenny

Dit boek vertelt het aangrijpend verhaal van een gebroken gezin. Ouders die na de dood van hun zoon gescheiden zijn, een moeder die in een depressie sukkelt en een dochter die voor haar kleine zusje moet zorgen omdat ze anders zou gaan verhongeren. Maar die op een dag zelf iets vindt om voor te gaan leven.

Score: 3/5

Als de bom barst – Swindells Robet

‘Als de bom barst’ is een boek die me aan het twijfelen bracht. Is dit verhaal fictie of non-fictie? Zo realistisch is het verhaal geschreven. Maar ik kan je geruststellen dit verhaal is fictie. Gelukkig maar!

Score: 3/5

Bookreview: Thomas en de laatste draken - Cornelia Funke

Thomas en de laatste draken – Funke Cornelia

Dit typische kinderboek boeit ook volwassenen. Zo mooi en leuk geschreven. Alhoewel je er eerst wat moet inkomen.

Score: 2/5

 

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Rainbow Rowell is zo’n goede auteur, dat bewees ze al met Fangirl. Maar misschien is dit verhaal wel even goed. Het is namelijk zo’n goed geschreven verhaal met zo’n tof onderwerp. Het gaat namelijk over een meisje met rood haar met een verschrikkelijke thuissituatie, die langzaam aan verliefd word op een Aziatische jongen uit een perfect gezin.

Score: 5/5

Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Fantastic beast – the original screenplay –
J.K Rowling

Over dit boek zal ik niet te lang uit wijden. Het is een prachtig verhaal, maar het is en blijft een screenplay.

Score: 3/5

Catwalk – Dirk Bracke

Dirk Bracke is één van de beste jeugdschrijvers uit België en Nederland. Geen enkel boek van hem verveelt me. Dit boek is dan ook zeer goed geschreven en heeft een meeslepend verhaal, het enige minpuntje is dat hij soms van de hak op de tak springt.  Hierdoor geraak je af en toe het noorden kwijt .

Score: 2/5

Bookreview: Catwalk van Dirk Bracke

Belevenissen van een buitenbeentje –
Portes Andrea

Anika, is een buitenbeentje die dankzij haar connecties tot de populairste groep van de school behoort. Maar is ze bereidt om die plek op te geven voor Logan, een badboy die ze eigenlijk wel leuk vindt? Dit boek leert hoe je moet omgaan met de ‘mean girls’ in de middelbare school en dat je af en toe voor jezelf moet opkomen.

Score: 3/5

Hoe word ik instafamous? – Schraepen Céline & Talisa Loup

 

Een heel leuk boek met veel interessante tips. Jammergenoeg ken je de meeste tips al als je al even online bent.

Score: 1/5

Ik las het boek: Belevenissen van een buitenbeentje door Andrea Portes

Duizend kilometer tussen jou en mij –
Jennifer Smith

Jennifer vertelt het prachtige verhaal van Lucy en Owen die verliefd worden op elkaar tijdens een stroompanne. Maar na de stroompanne moet Owen verhuizen en blijft Lucy alleen achter. Lukt het hen om contact te houden? Dat lees je in dit prachtige boek die mij leert geloven in lange-afstandsrelaties.

Score: 4/5

Het verhaal van Four – Roth Veronica

‘Het verhaal van Four’ is een verhaal waarbij Veronica Roth zich vestigt op het standpunt van Four. Het is dus een boek die hoort bij de ‘Divergent’ serie en die een volledig nieuwe blik werd op deze serie.

Score: 3/5

Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel

Gebroken hart – Birgitte Blobel

Wat als je al jarenlang misbruikt wordt door je stiefvader? Als je het nooit aan iemand hebt kunnen vertellen, zelf niet aan je moeder, maar je verliefd wordt op een jongen? Een jongen waarvan je zelf geen knuffel kunt verdragen. Dit boek van Birgitte Blobel heeft een inkijk in het moeilijke leven van Nina. E en 13+ verhaal die opnieuw de hoofdvogel afschiet!

Score: 3/5

Hitlers kanarie – Sandi Toksvig

Ik ben dol op schrijvers die oorlogsverhalen mixen met een prachtig staaltje schrijfkunst. Hitlers kanarievogel vertelt het verhaal van Bamse en Anton. Twee ondeugende speelvogels die een moeilijke keuze hebben te maken in een tijd van oorlog en verdriet.

Score: 4/5

Ik las het boek: Selfie van Kaat De Kock

Selfie – Kaat de Kock

Ondertussen is het algemeen geweten dat naaktfoto’s doorsturen zeer gevaarlijk kan zijn. Maar wie toch nog twijfelt. Lees dan dit prachtige boek van Kaat de Kock, die de gevaren van de online wereld bloot legt.

Score: 2/5

Ctrl Alt Delete – Gannon Emma

Ctrl Alt Delete is een boek die ik al een tijdje op mijn ‘to-read’ lijst had staan omdat ik ook luister naar de gelijknamige podcast. Dit non-fictie boek heeft namelijk perfect weer hoe het is om op te groeien in deze tijd. De gevaren, maar ook de positieve kanten van de online wereld worden perfect uitgelicht door Emma.

Score: 3/5

Binge – Tyler Oakley

Wil je even een autobiografisch boek lezen die een beetje lichter is? Of kan je gewoon niet wachten om Tyler beter te leren kennen? Dan is dit boek iets voor jou! Dit boek staat namelijk vol weetjes, anekdotes en verhalen die nooit eerder online werden verteld  over Tyler Oakley. Lees je niet graag, niet getreurd, het boek werd ook ingesproken door Tyler.

Score: 3/5

Seriously .. I’m Kidding – Ellen Degeneres

Ben je benieuwd naar het verhaal achter de populaire talkshowhost? Dan is het nu je kans! Dit boek is namelijk erg goed geschreven en ideaal om te lezen terwijl je wacht op je trein.

Score: 2/5

Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven

#Girlboss – Sophia Amorusa

Voor ik dit boek las, zag ik de Netflix-serie. En alhoewel de serie een absolute aanrader is kan ik je toch zeker aanraden om ook dit boek te lezen. Dit boek vertelt namelijk nog beter haar eigen verhaal. Een absolute aanrader voor iedereen die af en toe wat inspiratie en motivatie kan gebruiken.

Score: 3/5

 

Love, Tanya – Tanya Burr

Vervolgens hebben we dit boek van Tanya Burr. In dit boek ontdekt je dat Tanya meer is dan een goede vriendin van Zoella. Ze is een Girllboss. Een dame die me inspireerde. Inspireerde om nog meer leuke en persoonlijke blogberichten te schrijven.

Score: 3/5

Bookreview: Fantastic beasts and where to find them van J.K. Rowling

Waar het licht is – Jennifer Niven

Tenslotte hebben we dit aanslepende boek van Jennifer Niven. ‘Waar het licht is’ gaat over 2 jongeren Theodore en Voilet die elkaar ontmoeten op de klokkentoren. En die elkaar sinds hun eerste ontmoeting niet meer los laten en jou ook niet.

Score: 4/5

Wat was het mooiste boek dat je las in 2017?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.