Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel
Boeken

Bookreview: Gebroken hart – Birgitte Blobel

Ik weet niet waarom, maar ik ben dol op de Girls 13+ boeken. Misschien omdat ze altijd belangrijke thema’s aan bod laten komen, zoals vreetbuien.  Maar ook tongzoenen, make-up, … Kortom, alles die iemand van 13 nodig heeft om het volwassen leven tegemoet te gaan. Vandaag bespreken we een ander thema, misbruik. En dat met het boek Gebroken Hart, geschreven door Brirgitte Blobel.

Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel Birgitte is een Duitse journaliste en schrijfster die geboren werd op 21 november 1942 in Hamburg. Ze heeft niet alleen verschillende kinder-en-jeugdboeken geschreven, maar ook romans en zelfs enkele scenario’s.Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel

Het boek Gebroken hart vertelt het verhaal van Nina. Nina woont in het perfecte gezin, althans zo lijkt het voor de buitenwereld. Maar niemand weet, zelf haar beste vriendin niet, dat Nina al zeer lang misbruikt wordt door haar stiefvader. Misschien zelfs haar moeder niet. En alhoewel haar stiefvader haar al bijna een jaar niet meer misbruikt heeft durft ze nog steeds geen jongens toe te laten in haar leven. Tot op het moment dat het ondenkbare gebeurt. Nina wordt op haar vijftiende verjaardag verliefd op een jongen.

Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel

Een heel erg mooi maar ook een zeer afgrijselijk boek die me verschillende keren bijna in tranen deed uitbarsten. Het is gewoon zo oneerlijk dat sommige meisjes/jongens zo moeten opgroeien. Het is misdadig zelf!

Bookreview: Gebroken hart - Birgitte blobel

Het boek Gebroken Hat is te koop bij Bol.com voor 9,95 euro.

Heb jij al een girls 13+ boek gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.