Bookreview: Als de bom barst - Robert swindells
Boeken

Bookreview: Als de bom barst – Robert Swindells

Toen ik door de bibliotheek wandelende en ik het boek Als de bom barst zag, stond ik even stil. Ik moest even denken aan de tragische gebeurtenissen in ons land op 22 maart 2016. Ik moest denken aan de slachtoffers van de aanslag maar ook aan alle mensen die getuige waren.  Ik kreeg een krop in mijn keel.

Bookreview: Als de bom barst - Robert swindells  Als de bom barst is een boek die geschreven werd door Robert Swindells. Robert is een van de bekendste en meest bekroonde jeugdauteurs van het Verenigd Koninkrijk. Hij won verschillende prijzen waarvan zijn eerste voor dit boek was. Met het boek ‘Brother in the land’ ofwel ‘Als de bom barst’ won hij 1985 de Red House Children’s Book Award.

Bookreview: Als de bom barst - Robert swindells

Het boek gaat over een jongen genaamd Danny die een van de overlevenden is van de kernramp in Skipley. Maar hoe moet je je leven herorganiseren na zo’n tragisch moment? Hoe moet je zien te overleven terwijl alle plassen besmet zijn? Hoe moet je aan eten zien te geraken als er geen winkels meer zijn? Hoe moet je verder leven als je je moeder of/en vader moet afgeven? Hoe moet je zorgen voor je kleine broer als je zelf nog een kind bent?

Bookreview: Als de bom barst - Robert swindells

Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer lees je in deze ontroerende jeugdroman van Robert Swindels.  

Het boek is in het Engels te koop bij Bol.com voor 6,99 euro.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.