Bookreview: Hitlers kanarie - Sandi Toksvig
Boeken

Bookreview: Hitlers kanarie – Sandi Toksvig

Ik ben dol op verhalen. Verhalen over de 2e wereldoorlog. De boeken ‘Jongen in de gestreepte pyjama’ en ‘Het achterhuis’ grepen me echt bij de keel. Maar heeft het boek Hitlers kanarie van Sandi Toksvig dat ook gedaan?

Bookreview: Hitlers kanarie - Sandi Toksvig

Sandi Toksvig is een Deens-Britse schrijver, actrice, presentatrice en komediante. Maar je kent ze misschien wel van iets helemaal anders. Ze presenteerde dit jaar namelijk samen met Noel Fielding ‘The Great British Bake Off’.

Bookreview: Hitlers kanarie - Sandi Toksvig

Het boek Hitlers Kanarie vertelt het eerder onbekende verhaal van de Duitse bezetting in Denemarken. Het verhaal van twee ondeugende Deense jongens, Bamse en Anton, die een mogelijke keuze hebben. Gaan ze in het verzet of lopen ze veilig elk deuntje dat Hilter wilt te fluiten, zoals een braaf kanariepietje?

Bookreview: Hitlers kanarie - Sandi Toksvig

Ik vond het zeer interessant om ook eens een andere kant te lezen van verhaal. De meeste verhalen gaan namelijk over Duitsland of Nederland.  Maar over Denemarken wordt er eigenlijk heel weinig gesproken. Alhoewel je zult lezen dat ze een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in die verschrikkelijke oorlog.

Bookreview: Hitlers kanarie - Sandi Toksvig

Het verhaal wordt zeer luchtig verteld zonder de belangrijkste gebeurtenissen en emoties weg te laten. De opbouw van een boek is ook zeer merkwaardig. Het boek bestaat namelijk niet uit hoofdstukken, maar uit scènes en bedrijven.

Het boek Hitlers kanarie van Sandi Toksvig is te koop bij Bol.com voor 15,90 euro.

Heb jij het achterhuis al gelezen of de jongen in de gestreepte pyjama? Zoja, wat vond je ervan?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.