8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla
Travel

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Sevilla, een stad waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem zou bezoeken. Maar dankzij SRPRS.me is dat toch gebeurd. Ik heb er 4 dagen genoten in een zeer drukkende warmte. Het was er namelijk elke dag ongeveer 38°C of hoger. Maar wat moet je eigenlijk in deze Spaanse stad zeker bezoeken? Ik geef je enkele tips. 

Balas

Adres: Cuesta del Rosario n°1 Sevilla

Dit tentje verkoopt de beste ijsjes in Sevilla. IJsjes in heel wat verschillende smaken. Zo heb je chocolade, vijg, pistache, vanille, yoghurt, kiwi, aardbei, kitkat, …. Voor ieder wat, zelfs voor mensen met lactose intolerantie. En het beste? Het ijs is 100% natuurlijk. Ideaal voor na een lange dag. Want het eettentje is soms open tot middernacht.

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Isla Magica

Adres:  Parque Temático Isla Mágica, Pabellón de España (Isla de la Cartuja), Avenida de los Descubrimientos s/n 41092 Sevilla

Ben je met kinderen op vakantie? Of hou je gewoon van een goede combinatie van spanning en ontspanning. Dan is dit pretpark misschien iets voor jou. Isla Magica bevindt zich net buiten het stadscentrum en je kunt er gewoon heen met de Hop On Hop Off bus. In het park zijn er heel wat verschillende attracties. Zo heb je Lago Bola, een attractie waarbij je in een doorzichtige bal over het water kan lopen. Jaguar, een spectaculaire rollercoaster die je in 360°C ronddraait en zoveel meer. Binnen Isla Magica bevindt zich ook een waterpark genaamd Aqua Magica waar je kan genieten van verschillende waterattracties.

Prijs: Een dagticket kost ongeveer 29 euro voor een volwassen persoon.

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

La Carboneria

Adres: Calle Cespedes 21A, Sevilla

In deze gezellige bar kan je terecht voor wat cultuur. Elke avond wordt er flamenco gedanst door een gepassioneerde danser begeleidt door een charmante zanger. Tijdens het luisteren naar de muziek en het kijken naar de dans kan je er even genieten van een drankje met de lokale bevolking.

Metropol Parasol

Adres: Plaza de la Encarnacion 14, 41003 Sevilla, Spanje

Deze prachtige constructie werd gebouwd onder leiding van de Duitse architect Jürgen Mayer. Het is een prachtig staaltje architectuur waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Een uitzicht die mij volledig deed beseffen hoe mooi Sevilla eigenlijk wel is. Zeker met zonsondergang.

Prijs: 3 euro, maar je krijgt er een gratis drankje en een postkaart voor in de plaats.

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Tower of pellets

Adres: Calle Resolana 41, Sevilla, Spanje

Vanop deze toren, die gebouwd is in 1940, heb je het mooiste uitzicht in Sevilla. De toren is met zijn hoogte van 45 m een van de hoogste punten van de stad. Maar dit is niet de enige reden waarom je de toren moet bezoeken. Binnen de toren vind je een donkere kamer, een ronde schaal en een spiegel. Door de camera obscura kun je de hele stad haarscherp bekijken.

Prijs: Volwassenen betalen 4 euro voor het museumbezoek en de uitkijk. Ben je enkel op zoek naar een uitzicht dan betaal je 1,50 euro.

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Hostel One Centro

Adres: Angostillo 6, Casco Antiguo, 41003 Sevilla

Ben je nog op zoek naar een slaapplek? Dan raad ik jullie zeker Hostel One Centro aan. De slogan van dit hostel is ‘What this world needs is a group’ dinner en daar ben ik het volledig mee eens. Elke avond eten ze er samen met het volledige hostel. Zo gezellig! Je leert er super veel mensen kennen van verschillende landen, je proeft nieuwe gerechten en je ontdekt er heel wat interessante bezienswaardigheden van  de stad. Op het dakterras bevindt zich een kinderzwembadje waar je lekker kan afkoelen. Verder heb je nog verschillende ruimtes waar je even tot rust kan komen. En s’ avonds neemt een vrijwilliger je mee op kroegentocht.

Prijs: De prijs hangt af per kamer. De prijs varieert van 30 euro per nacht in augustus tot 90 euro per nacht.

 8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Hop On – Hop Off

Deze bus zou ik elke stad aanraden. Maar zeker in Sevilla. Met deze bus rijd je doorheen de hele stad zonder dat je benen moe worden. Je ziet heel wat historische plekken terwijl de airco in je gezicht blaast. Tijdens de busrit hoor je een gids spreken in een taal naar keuze. Je kan deze tour beluisteren in het Spaans, Engels, Frans, Duits, Iers, Nederlands, Zweeds, …. .  

Prijs: 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. En gratis WIFI op elke bus!

 

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Aquapolis

Adres: Avda. del Deporte nº 8, 41020 Sevilla

Buiten Sevilla ligt het waterpark Aquapolis. Een waterpark die je zeker moet bezoeken op een zonnig dag. Het waterpark heeft verschillende attracties waarop je je kan uitleven. Zo heb je een zip line boven het water, verschillende glijbanen, buizen, stroomversnellingen, bubbelbaden, zwembaden en kinderbaden. Het park is niet overdekt, maar zeker de moeite waard.

Prijs: Voor een volwassene betaal je ongeveer 24 euro (afhankelijk van het seizoen) en voor kinderen onder 1,40 m betaal je ongeveer 16 euro.

8 tips voor een leuk bezoek aan de Spaanse stad Sevilla

Winkelen

In de Spaanse stad zijn er ook heel wat winkels die zeker een bezoekje waard zijn. Maar deze bespreek ik in een volgend blogbericht.

Heb jij al eens de Spaanse stad Sevilla bezocht? Wat zou jij er bezoeken?

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.