6 Netflix originals die je moet gezien hebben
Films & Series,  Uncategorized

6 Netflix originals die je moet gezien hebben

 Netflix, net zoals zovele andere jongeren ben ik er dol op. Zoveel uren heb ik gespendeerd aan het eindeloos binge watchen van verschillende series. Maar welke series zijn nu echt de moeite? Ik zet ze voor jullie even op een rij, de 6 Netflix originals die je moet gezien hebben.

13 Reasons Why

Deze serie heeft al zoveel commentaar moeten slikken. Commentaar die niet altijd even onterecht is, maar ik ben dol op deze serie. Ik ben dol op het feit dat de serie zelfmoord bespreekbaar maakt. Zelfmoord is namelijk iets waar zoveel jongeren mee in aanraking komen. Maar tegelijk ook een onderwerp is waar zoveel taboe op rust. En alhoewel de serie zeker bij de nabestaanden van Hannah Baker meer had kunnen inspelen op psychiatrische hulp kijk ik vol verwachting uit naar het tweede seizoen die ik met evenveel plezier en spanning zal bingewatchen.

Dear white people

Dear white people vertelt het verhaal van verschillende studenten op Ivy League college. Ivy League college is een voornamelijk witte school waar Samantha White het onderwerp racisme aankaart in haar radioprogramma ‘Dear white people’. Deze serie toont hoe diep racisme nog zit ingebakken in de westerse wereld. Ik stond er helemaal van versteld van. Maar de serie is nog veel meer dan dat. Het is humoristisch en zo meeslepend.

Riverdale

Deze serie heb ik na veel aandringen van mijn zus bekeken. Het is een serie die gaat over de mysterieuze moord op Jason Blosson. Maar het is geen saaie detective serie zoals je zou verwachten of een enge thriller. Nee, het is een leuke dramaserie die verschillende onderwerpen aankaart op een boeiende manier. Het is een serie die ik volledig heb uitgekeken in minder dan 2 dagen. Dat zegt genoeg, niet?

Haters back off!

Haters back off is een komische serie die gemaakt werd door Colleen Ballinger en Chris Ballinger. De serie toont het leven van Miranda Sings. Een komisch karakter met een rode broek en felrode lipstick die ze buitensporig aanbrengt. De serie toont haar weg naar beroemdheid. En de prijs die ze betaalt voor het negeren van de gevoelens van mensen rondom haar.

Degrassi: Next class

Een Netflix original die het leven volgt van de studenten op Degrassi Comunity school, een fictionele middelbare school in Toronto. Het is de vijfde reeks in de Degrassi franchise en speelt in op verschillende onderwerpen zoals homohaat, druggebruik, racisme, religie, online haat, psychische problemen en terrorisme. Zo komt in het 4e seizoen de aanval op de luchthaven in Brussel aan bod en de racisme die daarmee gepaard gaat.

Orange is the new black

Met Orange is the new black is mijn liefde voor Netflix begonnen. Daarom sluit ik met de show deze lijst af. De show die zich afspeelt in een vrouwengevangenis heeft ondertussen al vijf seizoenen op Netflix en ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Welke Netflix Originals moet ik zeker nog eens bekijken?

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.