Ik las het boek: Selfie van Kaat De Kock
Boeken,  Uncategorized

Bookreview: Selfie – Kaat De Kock

Na het boek ‘Eleanor & Park’ had ik zin in iets lichts om te lezen. Ik stootte op het boek Selfie van Kaat De Kock.

Kaat is een Belgische schrijfster die in 1975 werd geboren in Bornem. Ze studeerde Germaanse taal-en letterkunde. Ze werkt als freelance redacteur en vertaler. Ze schreef al verschillende young adult boeken. Zo schreef ze het boek ‘Sterker dan jij’ over partnergeweld, ‘Chemie’ over een verboden liefde tussen een leerkracht en een leerling en het boek ‘Selfie’.

Ik las het boek: Selfie van Kaat De Kock

Selfie vertelt het verhaal van Linde die Bram leert kennen op het internet. Elke dag na school chat ze met hem op Facebook. Maar na een tijdje probeert Bram haar te overtuigen om een gewaagde selfie te sturen. Doet ze dat? Of toch niet?

Ik las het boek: Selfie van Kaat De Kock

Het boek waarschuwt je op een zeer kinderlijke manier de gevaren van de onlinewereld. Een echte aanrader voor jongeren tussen 13-18 jaar. Maar voor iets oudere jongeren is het verhaal net iets te simpel geschreven. Jammer, het is nochtans een zeer belangrijke boodschap.

Ik las het boek: Selfie van Kaat De Kock

Maar dit boek werd genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs uit 2017 en is te koop voor 14,95 op Bol.com .

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.