Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell
Boeken,  Lifestyle,  Uncategorized

Bookreview: Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Vorige keer vertelde ik jullie over het boek ‘Waar het licht is’ van Jennifer Niven. Vandaag is Eleanor & Park aan de beurt van Rainbow Rowell.

Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Rainbow Rowell is een Amerikaanse schrijfster die geboren werd op 24 februari 1973 in Nebraska. Ze begon haar carrière als columnist bij Omaha World-Herald. In 2012 stopte ze haar carrière en schreef haar eerste boek genaamd ‘Attachments’. In 2012 schreef ze het populaire boek Fangirl. En in 2013 schreef ze het boek ‘Eleanor & Park’.

Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Eleanor & Park gaat over twee buitenbeentjes die verliefd worden. Eleanor is een meisje met rood haar, te grote kleren en een verschrikkelijke thuissituatie. Park is een Amerikaanse jongen met een Aziatische achtergrond die van strips en zwarte eyeliner houdt.

Het boek  sleept de lezer door het verhaal. Door de verschillende hoofdstukken die een licht werpen in de leefwereld van één van de twee hoofdpersonages. Door de gelukkige momenten, door de triestige momenten en zelfs door de moeilijkste momenten.

Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden. Het is zo goed geschreven, het is zo’n mooi verhaal, het is gewoon prachtig. Net zoals het boek Fangirl, maar toch volledig anders.

Het verhaal werd bekroond door de kinder- en jeugdjury in het schooljaar van 2015-2016. Maar ook buiten België mocht het verhaal al heel wat prijzen in ontvangst nemen. Zo won het boek ‘Best young adult fiction of the year’ in The New York Times, ‘Young adult ficition of the year’ door Goodreads en werd het boek gekozen door Amazon als één van de beste boeken van 2013.

Ik las het boek: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

En alhoewel DreamWorks een optie had genomen op de filmrechten is een verfilming  nog niet direct in zicht. Volgens Rainbow Rowell is het namelijk zeer moeilijk om Eleanor & Park goed tot zijn recht te brengen. En ik geef haar volledig gelijk. Een foutje in de verfilming en heel het verhaal is om zeep.

Welk boek las jij het laatst? Heb jij het boek Eleanor & Park al gelezen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.