Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven
Boeken,  Lifestyle,  Uncategorized

Bookreview: Waar het licht is – Jennifer Niven

Het is zomervakantie. Eindelijk heb ik tijd. Tijd om na maanden zwoegen te lezen. Heel veel te lezen. Elke avond kruip ik een uur vroeger in mijn bed met mijn nieuwste aanwinst en ga ik lezen. Het eerste boek dat ik uitlas was Waar het licht is van Jennifer Niven.

Jennifer Niven is een schrijfster uit Los Angeles. Ze debuteerde met het boek ‘The Ice Master’. Met dit boek kwam Jennifer een ‘Barnes & Noble Discover Great New Writer’. Haar tweede boek ‘Ada Blackjack’ was een inspirerend en waargebeurd verhaal over Ada.

Haar recentste boek ‘Waar het licht’ is gaat over Theodore Finch en Violet Merkey. Twee jongeren die elkaar ontmoeten op de rand van een hoge klokkentoren op school. En vanaf dat moment tot op de laatste pagina laten ze elkaar niet meer los. En ons ook niet.

 Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven

Het boek kaart psychische problemen aan op een zeer simpele manier. Zo heeft Theodore Finch zelfmoordneigingen, terwijl Violet Merkey verslagen is door de dood van haar zus. Wij krijgen inzicht in hun leefwereld dankzij het ik-perspectief van de beide hoofdrollen.

Het verhaal is super spannend en leest zeer erg vlot. Doordat je steeds aan het begin van een stukje weet wie aan het woord is, is het verhaal ook zeer gemakkelijk te volgen.

 Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven

Over het einde kan ik je nog niet erg veel vertellen. Dit moet je namelijk zelf ontdekken. Wel kan ik jullie vertellen dat ik even van de kaart was. Ik werd overspoeld door emoties.

En blijkbaar ben ik niet de enige. Waar het licht is won de GoodReads Choice Award for Best Young Adult Fiction of 2015, werd het beste boek van het jaar genoemd door Time Magazine, the Guardians, Buzzfeed,  ….. . In België werd het bekroond door de Kinder- en Jeugdjury in het schooljaar van  2016-2017.

 Ik las het boek: Waar het licht is van Jennifer Niven

Tenslotte werd het boek ook gekozen voor The Zoella Book Club in 2016. Waardoor het  boek mijn aandacht kreeg.

Een film komt er in 2018 met in de hoofdtrol Elle Fanning. In het verhaal richtte Violet het webmagazine GERM op. En dit heeft Jennifer omgezet naar een echte website waar je terecht kan voor inspiratie, informatie en entertainment.

 

Ben jij benieuwd naar de verfilming van het boek Waar het licht is?

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.