makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie
Beauty

Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie

Mijn makeup kwasten uitwassen was altijd een klusje waar ik nogal tegenop zag. Het was altijd zo een gedoe en vooral mijn gezichtskwasten en makeupsponsje kreeg ik moeilijk schoon. Maar toen las ik eens dat je met kokosolie je kwasten moeiteloos schoon kreeg en dat moest ik zeker eens uitproberen!Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie
Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie
Zoals je ziet hierboven waren mijn kwasten echt vuil. Dit is 3 weken na de vorige wasbeurt. Ik weet dat er velen zijn die hun kwasten bijna of helemaal nooit wassen. Het is echter toch echt belangrijk om dit wel te doen!
Er verzamelen zich best veel bacteriën in je makeupkwasten en deze kunnen ervoor zorgen dat je onzuiverheden en andere huidproblemen kan krijgen. Verder kunnen je kwasten ook beginnen stinken en brengen ze je makeup veel slechter aan.
Mijn makeupsponsje maak ik zeker elke week schoon, bij deze is het nog belangrijker om dit regelmatig te doen aangezien deze kunnen gaan schimmelen!

Alles wat je nodig hebt voor het wassen van je kwasten is kokosolie (het kan ook met andere olie), een beetje afwasmiddel en een natuurlijke shampoo. Verder ook een kommetje, stromend water en een handdoek om je kwasten op te laten drogen.

Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie
Eerst doe je je kokosolie in een kommetje, deze laat je dan enkele seconden in de microgolfoven smelten (zorg dat hij niet te warm wordt zodat je je niet kunt verbranden!) of je gebruikt deze DIY Whipped kokosolie die al lekker zacht is. Bij die kokosolie doe je een kneepje dreft en die meng je door elkaar.

Dip je je kwast of spons in de kokosolie en masseer je het onder stromend water door je kwast. Je ziet meteen het vuil eruit komen, zelfs bij mij foundationkwast gaat het super makkelijk. Herhaal dit indien nodig tot je kwast er schoon uit ziet, trek ook de haren van je kwast eens uit elkaar om er zeker van te zijn dat hij vanbinnen ook schoon is.

Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie

Om je makeupspons schoon te krijgen zal je wat meer moeite moeten doen, het is namelijk belangrijk dat hij niet alleen oppervlakkig maar tot helemaal vanbinnen schoon is. Ook goed uitspoelen tot er geen vet of zeep meer in zit! Een handige tip om te zien of je spons volledig schoon is dat wanneer je er in knijpt hij zacht moet aanvoelen en meteen zijn vorm weer moet aannemen.

Nadat je met de kokosolie je kwasten schoon hebt gemaakt, kan je ze best nog even snel met een drupje shampoo wassen zodat ze het vet er goed uit is. Dit had ik de eerste keer niet gedaan en hoewel je kwasten er nat volledig schoon uitzien, zijn ze best vettig wanneer ze droog zijn. Even snel naspoelen met shampoo is dus zeker niet overbodig.

Makeup kwasten en sponsjes uitwassen met kokosolie

Het lijken misschien meer stappen en meer gedoe dan gewoon met shampoo wassen, maar geloof me, ik ben veel sneller klaar! Hiervoor was ik aan sommige kwasten echt een paar minuten bezig, nu doe ik nog geen halve minuut meer per kwast en ze zijn echt helemaal schoon!

Maak jij je kwasten regelmatig schoon?

xx. Isabelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.