Persoonlijk

COLUMN. Afscheid nemen van een vervlogen passie.

Vandaag neem ik stilletjes aan afscheid van een vervlogen passie. Een passie waar ik de afgelopen jaren volledig voor ging. Een passie waarin ik voor 100% mezelf kon zijn. Een passie die ik niet langer zie als een passie. En die passie is Fotografie.

 Alhoewel ik er jaren dol op was zie ik fotografie niet meer op die manier. Ik wil niet meer bestempeld worden als fotograaf. Ik ben meer geworden dan een fotograaf.

 

En alhoewel ik nog steeds graag fotografeer, zeker voor mijn blog, voel ik me geen fotograaf meer. En dat was zeer moeilijk om te aanvaarden. Vooral omdat ik bang was. Bang voor de reactie van anderen. Bang voor de reactie van mijn ouders, die er zoveel tijd en geld hebben in gestoken.

 

Maar ik merk dat mijn moeder het er moeilijk mee heeft. Of misschien ook nog niet volledig? Toch merk ik dat ze het begint te aanvaarden. Net zoals ik dat heb moeten doen. En net zoals vele anderen het zullen moeten doen.

Wat is jouw passie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.