Beauty

Do It Yourself: Whipped kokosolie

Buiten in de keuken kan je kokosolie ook als beauty product gebruiken. Bij mij staat er standaard een pot in de badkamer. Ik gebruik het om me in te smeren, mijn makeup ‘s avonds te verwijderen en om mijn kwasten schoon te maken. Maar de olie wordt redelijk hard op kamertemperatuur en is dan niet altijd makkelijk om mee te werken. Met deze supersimpele DIY krijg je een heerlijk zachte whipped boter die je makkelijk kan uitsmeren.

Do It Yourself: Whipped kokosolie
Do It Yourself: Whipped kokosolie
Op de foto hierboven zie je al meteen alles wat je nodig hebt, namelijk Organische, pure kokosolie en een mixer (een standmixer is handig omdat je enkele minuten moet mixen, maar niet noodzakelijk). Zorg dat je kokosolie op kamertemperatuur is, dus niet gesmolten, maar ook niet beenhard.

Waarom organische kokosolie? Omdat deze niet op hoge temperaturen behandeld is en dus al zijn goede en verzorgende eigenschappen heeft behouden. Ook heeft deze nog die lekkere kokosgeur!

Do It Yourself: Whipped kokosolie

Do It Yourself: Whipped kokosolie
De DIY zelf is echt supersimpel. Het enige wat je moet doen is de gewenste hoeveelheid kokosolie in de kom van je mixer doen en deze aanzetten. Laat hem een vijftal minuten op gemiddelde snelheid draaien en je kokosboter is klaar!

Je bewaart je homemade bodybutter het best in een afgesloten potje op kamertemperatuur. Te warm en je boter smelt, te koud en hij zal weer harder worden. Als dit gebeurt kan je hem weer gewoon opkloppen met je mixer.

Omdat je geen extra ingrediënten toevoegt, kan je de kokosolie voor alles blijven gebruiken! Als je toch een extra geurtje wil kan je er altijd enkele drupjes essentiële olie aan toevoegen in de geur die jij lekker vindt.

Do It Yourself: Whipped kokosolie

Gebruik je whipped kokosolie als een haarmasker dat je er na enkele uren uitwast, om je in te smeren onder de douche, om je waterproof oogmakeup mee te verwijderen, als lipbalsem, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

Veel plezier!

xx. Isabelle

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.