Trainen voor een 5K run met Runtastic
Persoonlijk

Trainen voor een 5K run met Runtastic

Op zaterdag ben ik gestart met een nieuwe ‘Start to run’ training. De beginnerstraining van de applicatie Runtastic. Runtastic zal me leren om 5 km te lopen in 6 weken.

Drie keer per week loop ik een intervaltraining. Een training die steeds verder opbouwt. Zo bestaat de eerste les uit intervallen van 1 minuut. Eerst één minuut lopen, dan één minuut wandelen. De volgende les moest ik 5x 1 minuut lopen en 1 minuut wandelen en 5x 2 minuten lopen en één minuut wandelen. Iets steviger. Deze tweede training liep ik op zondag, misschien niet zo’n goed idee want ik had achteraf zoveel pijn aan mijn scheenbeen dat ik bijna de trap niet meer op kon.

Trainen voor een 5K run met Runtastic

Woensdag loop ik mijn derde. De derde van de achttien trainingen. Dus dat wordt nog zwaar afzien. Maar het wordt leuk. Zo leuk. In de lente zou ik dan eindelijk die 5km kunnen lopen. Zalig toch! Als het me lukt wil ik een loopwedstrijd lopen.

Wie loopt er dan met me mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.