Soms wil ik gewoon eten
Persoonlijk

COLUMN. Soms wil ik gewoon eten

Soms wil ik gewoon eten. Gewoon eten tot ik erbij neerval. Gewoon eten. Alles eten. Koekjes, chocolade, pannenkoeken, cake, zuurtjes, … .

Het maakt niet uit. Ik zal het allemaal opeten. En zonder een greintje schuldgevoel. Het voelt gewoon goed. Zeer goed! Misschien wel iets te goed. Want ik eet teveel en ben dik. Te dik. Veel te dik.

Soms wil ik gewoon eten

Maar hoe kan ik dat veranderen? Vanaf dat ik een gezondere levensstijl probeer te creëeren, kijken ze me allemaal aan. Alle koekjes, alle zakken chips, alle recepten uit mijn receptenboek. Hoe kan ik dat nog weerstaan? Hoe kan ik dat nog ontlopen?

6 Reacties

 • Fien

  Eten is gerelateerd aan gewoontes. Gemiddeld heb je 66 dagen nodig om een nieuwe gewoonte te kweken. Op zich is er niets mis met eten. Je moet alleen een gewoonte maken van de juiste dingen te eten. Het is een misvatting dat gezond eten niet lekker is. Er zijn genoeg gezonde varianten van koekjes en taart enz…Probeer daar eens in te kijken of laat je begeleiden door een diëtiste of weight watchers (via de app). Verandering begint bij jezelf. Hou een doel voor ogen en ga er voor. You can be anything you want!

  • mickey

   helemaal waar wat fien schrijft !
   wat bij mij soms helpt is om even stil te staan bij hoe je jezelf zal voelen na dat je snoept en dan voel je je even down waardoor je het snoep niet wil maar achteraf gezien is het wel een overwinning want je ben er af gebleven.

 • Isabelle

  Ik heb ook wat problemen met eten. Ik kan me de hele dag goed inhouden en gezond eten, maar ‘s avonds gaat het dan mis. Ik eet teveel avondeten (ik maak ook altijd teveel, maar probeer wel gezond te koken met veel groenten) en ik eet heeeeeel graag chips. Aan zoete dingen kan ik gelukkig weerstaan. Ik heb altijd zo gegeten en dat is nooit een probleem geweest omdat ik heel veel bewoog. Maar sinds ik nu enkele jaren chronische pijn heb, lig ik vaak in bed en heb ik een heel passief leven gekregen en mijn gewicht blijft stijgen.
  Wat mij nu wel helpt om een beeld te krijgen van wat ik eet en waar het misgaat is de app my fitness pall. Het helpt echt om gezonder te eten en ik snoep veel minder. Het is namelijk echt niet leuk om een zak chips te moeten ingeven en dan te zien hoeveel calorieen dat zijn… Misschien kan dat je ook helpen om inzicht te krijgen in waar je fout gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.