Persoonlijk

Get Fitocrobe – Week 1

Ik kamp al maanden, wat zeg ik jaren met overgewicht. Veel overgewicht. Overgewicht waar ik maar niet vanaf geraak. Nu zijn we 101 diëten later. Oké, zoveel zal het niet geweest zijn. Maar het voelt wel zo. Toch ben ik begonnen aan poging 102. Goede voornemens, enzo. Je kent het wel.

Maar de eerste week verliep niet zo vlot. Ik was niet goed voorbereid, ik had te weinig tijd. Geen tijd om te sporten, geen tijd om een deftige maaltijd in elkaar te flansen. Ik weet dat het allemaal nonsens is. Toch raakte het me. Het raakte mijn eetpatroon, s ’avonds om 7u had ik geen zin om nog mijn sportschoenen aan te trekken. ’s Morgens moet ik sowieso al veel te vroeg uit mijn bed. Gelukkig zijn er nog weekends!

Al bij al heb ik toch nog een gezond leven geleid. Maar dit vertaalde zich op zaterdag jammer genoeg niet op de weegschaal. Ik was aangekomen. Verdikt. Ik voelde me bedroefd. Ellendig. Neerslachtig! En net zoals altijd vertaalde zich dat in vreetbuien. Ik at chocolade. Veel chocolade. Appeltaart, die mijn moeder had gebakken.

Zondagavond herpakte ik me. Ik wil echt gezonder gaan leven. Ik wil leven. Genieten, lopen, gezond zijn.

Hoe vlotten jullie goede voornemens?

2 Reacties

  • Fien

    Hi Fobe, Ik vind het moedig dat je dit zo openlijk deelt. Ik wens je heel veel succes met je dieet. Je moet ergens beginnen dus kop op en blijven gaan. Probeer anders te kijken of je je professioneel kan laten begeleiden? Dit kan altijd een extra stimulans zijn om vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.