Zondag is het pasen. Tijd om de Paasbrunch voor te bereiden. Zoek jij nog iets om aan deze heerlijke maaltijd aan toe te voegen? Kies dan voor dit lekkere suikerkonijn. Hieronder lees je hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig?

  • 500 g bloem
  • 2 dl melk
  • 40 g gist
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • Zout
  • Suikerparels
  • 75 g boter
  • 1 eigeel

Hoe ga je tewerk?

Doe de bloem in een kom. Giet de gist in de melk en roer dit erdoor.

Voeg het melk/gist mengsel toe aan de bloem en voeg meteen het ei, de suiker en de boter toe. En begin het deeg te kneden.

Vul je Paasbrunch aan met dit lekkere suikerkonijn

Doe het deeg in een kom en sluit deze kom af. Zet de kom vervolgens op een warme plek en laat die gedurende een uurtje rijzen. Rol het deel nu uit en laat het voor een tweede keer rijzen.

Deel het deeg in kleine stukjes en voeg de suikertjes toe. Begin nu de konijntjes te vormen. Gebruik je verbeelding.

Vul je Paasbrunch aan met dit lekkere suikerkonijn

Leg de konijntjes op een bakvorm en bestrijk ze met eigeel en een klein beetje water. En laat ze nog even rusten.

Bak ze nu gedurende 40 minuten in de oven 180°C.

Voeg jij dit suikerkonijn toe aan je paasbrunch?