Ik ben dol op Oreos. Zeker in combinatie met witte chocolade. Daarom had ik het idee om een chocolade cake te maken versierd met Oreos, een Oreo cake.

Ingrediënten

Voor de Oreo Cake

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g melkchocolade
  • 180 g boter
  • 180 g suiker
  • 5 eiwitten
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Het glazuur

  • 120 g donkere chocolade
  • 60 g boter
  • 100 g poedersuiker

Voor de versiering

  • 200 g witte chocolade
  • 5 oreo’s

Hoe maak ik de Oreo cake?

Weeg de bloem en suiker af en meng dit vervolgens onder de bakpoeder.

Smelt de melkchocolade samen met de helft van de boter in een pan. En giet dit bij de droge ingrediënten. Herhaal dit proces met de donkere chocolade. En mix het onder het mengsel in de mengkom.

Een Oreo cake voor iedereen die van chocolade houdt

Scheid de 5 eieren van elkaar. En giet het eiwit in de mengkom. Breek nadien één volledig ei en meng dit onder de rest van het beslag.

Een Oreo cake voor iedereen die van chocolade houdt

Giet het beslag in een cakevorm en bak het gedurende 40 minuten op 175°C. Haal hem na 40 minuten uit de oven en laat vervolgens de cake afkoelen.

Maak nu het glazuur. Voor het glazuur smelt je de chocolade in een pan met boter. Als de chocolade volledig gesmolten is meng je er 100 g poedersuiker onder.

Een Oreo cake voor iedereen die van chocolade houdt

Als de cake afgekoeld is, smeer je dit rond de volledige cake. Stop nu je cake in de frigo zodat het glazuur hard word. Als het glazuur vast geworden is, kan je de witte chocolade gaan smelten. Dit doe je au bain-marie of in de microgolf.

Een Oreo cake voor iedereen die van chocolade houdt

Giet vervolgens de witte chocolade over de taart. Tenslotte kun je nog wat Oreos verkruimelen over de witte chocolade.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *