Ik ben dol op pasta. Zo dol op pasta dat je misschien zou denken dat ik een Italiaan ben. Maar dat ben ik niet. Ik ben Belg. Een Belg die houdt van pasta. Vooral van spaghetti bolognaise! Maar sinds ik vegetariër ben eet ik dat niet meer zo vaak. Het is gewoon niet meer hetzelfde. Maar vandaag vond ik een recept die wel dicht in de buurt komt.

 Ingrediënten

  • Halve pak (volkoren) spaghetti
  • Vegetarisch gehakt
  • 1 wortel
  • 150 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 etlp tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • 1 teentje look
  • 1,5 ui
  • Oregano, tijm, dille, basilicum
  • Peper & Zout
  • Groentenbouillon
  • Water
  • Olijfolie

 Werkwijze

  1. Snij en was alle groenten.
  2. Los 1 blokje groentenbouillon op in 1 dl water
  3. Bak de ui goudbruin in een eetlepel olijfolie
  4. Voeg de schijfjes wortel toe.
  5. Laat het even verder stoven.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
  7. Giet de groentenbouillon bij de saus.
  8. Kruid met look, oregano, tijm, dille en basilicum.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Laat het nog even sudderen.
  11. Kook de spaghetti gaar.
  12. Bak het vegetarische gehakt in een pan met één eetlepel olijfolie.
  13. Meng het gehak onder de saus en laat alles sudderen.
  14. Werk af met wat geraspte kaas.
  15. Smakelijk!

Tip: Laat de spaghettisaus zo lang mogelijk sudderen. Zo is hij het lekkerst.

Welke pasta eet jij het liefst?